Håndens værk - håndværker event

Oplev de gamle håndværk komme til live!

Fra den 28. juli til den 3. august kommer de gamle håndværk til live på Middelaldercentret. 

Vi har formået at inviterer de bedste historiske håndværkere til Sundkøbing og det er en enestående chance for at komme helt tæt på de næsten uddøde håndværk!

I denne uge får vi besøg af Company of Saynt Georg (http://www.companie-of-st-george.ch/cms/?q=en/The_Company), der er en af verdens ældste og bedste re-enactment grupper.

De er utrolig dygtige håndværkere og har specialiseret sig i mange forskellige middelalderlige håndværk og de kommer og levendegør Sundkøbing anno 1460. Vi springer altså lidt frem i tid fra 1408 til 1460 for en uge.

I byerne i middelalderen begynder håndværkerne at organisere sig i laug. De går sammen om at skabe regler og aftaler, der skal give vilkår, som de alle kan fungere under. Samtidig danner de et sikkerhedsnet for hinanden og laugene bliver meget vigtige fremover.

Hvis en håndværksmester dør, sørger lauget for hans familie og værksted indtil en anden kan tage over. De kan eksempelvis hjælpe enken med at finde en ny mand i lauget, hun kan gifte sig med, og som kan køre forretningen videre.
Ægteskab i middelalderen var i høj grad bygget på fornuft fremfor kærlighed. Lauget var et socialt sikkerhedsnet, der kunne hjælpe, hvis man blev syg. Samtidig kunne man også ekskluderes herfra og så var man dårligt stillet.
Havde du ingen familie eller et laug at henvende dig til, var du udstødt og fattig.

Der vil være mulighed for at møde re-enacterne og lære om gamle håndværk, se håndværket blive udført og opleve en middelalder købstad summe af liv og leben.

Det gode håndværk og det gamle håndværk er på vej tilbage. Flere og flere interessere sig for håndværk og dets oprindelse og her er en enestående mulighed for at se flere typer håndværk som de tog sig ud i middelalderen.

 

Ret til ændringer forbeholdes