Pesten kommer til Sundkøbing!

Hvem overlever? Døden skelner ikke mellem rig og fattig - overlever nogen overhovedet?

Mød pestlægen, de syge og måske kigger døden forbi.

Hør byens borgere fortælle om, hvilke forholdsregler de tager for at undgå smitte. 

Lægevidenskaben var i 1350, hvor pesten kulminerede, ikke i stand til at stille meget op og et af de vigtigste råd, der kendes fra historiske kilder, kommer fra Nürnberg lægen Hans Volz: "Flygt hurtigt, flygt langt væk og kom sent tilbage". 

Trylleformularer blev også taget i brug mod pesten: Tre torsdage aftener efter solnedgang, sig da følgende formel på grøn jord i nærheden af kirken: "March pest og sot! Jeg befaler dig ved den hellige krestelige kirche at gaae bort og kom aldrig mere! Sluttelig skal man lade sit vand og træde tre skridt baglæns.
Effekten af trylleformulareren har nok ikke været stor, men man måtte jo gøre hvad man kunne og tage sine forholdsregler.

Man var klar over at pesten smittede og at man derfor skulle holde sig fra de syge, men hvordan får lægen undersøgt patienterne, hvis han ikke kan nærme sig dem?  Lægen kunne blandt andet tage patientens puls med en pind, og på den måde være på behørig afstand!

Kom forbi til en anderledes weekend på Middelaldercentret, hvor vi viger lidt fra vores ellers strenge autenticitetsprincip, bruger make up, laver referencer til film og meget, meget mere for at give en forståelse for, hvordan man i middelalderen håndterede en smitsom sygdom som pest.

Du kan roligt komme på besøg - pesten bliver i 1408. Tror vi nok..

Åbent hver dag fra 10.00-17.00