Leg og spil i middelalderen

Om at være barn i 1408

I middelalderen var der ikke meget tid til at lege eller være barn. Børn blev hurtigt sat til at hjælpe i hjemmet, i marken eller i værkstedet. Små børn kunne feje, gå til hånde, hente brænde osv. Større børn passede de mindre børn og hjalp til i værkstederne og gik til hånde, huggede brænde, passede ilden eller blæsebælgen.

De færreste børn gik i skole. Det var kun for adelen og som regel kun for drenge. De fleste kunne ikke læse, men håndværkermestrene har selvfølgelig haft en smule forstand på at regne og føre protokol og dette har de lært videre til deres lærlinge og svende.

Der var selvfølgelig også tid til leg, men mange lege var også tiltænkt som forberedende til voksenlivet. Mange af legene blev også leget af voksne, når der var en pause i hverdagen. Det var en måde at tilbringe tid sammen, at lærer hinanden at kende på og måske finde sin partner.

Denne weekend sætter vi fokus på spil og lege i middelalderen. Kom og prøv forskellige lege og hør lidt om børn og barndom i middelalderen.

 

Ret til ændringer forbeholdes.