Mød en håndværker

En kort introduktion til et middelalderligt håndværk

Hver tirsdag til torsdag i højsæsonen (uge 27-31) kan I møde en håndværker og høre helt ned i detaljen, hvad han/hun kan.

Via en lille fortælling eller rundvisning på 20-30 minutter, kommer I helt ned i detaljen, med ind bag kulissen og får et lille kig ind i middelalderens forunderlige verden.

Det kan være smeden, der fortæller om hvor jernet kommer fra, hvordan man forarbejder det og hvilke opgaver en smed har i en middelalder købstad. Det kan også være købmanden, der fortæller om sit erhverv, om sine lange handelsrejser og kontakt med de store hansastæder eller ridderen, der viser sit udstyr frem og fortæller om, hvor meget træning det kræver for at blive en dygtig ridder.

Det kan dog også være at det er museumsinspektøren I møder og som fortæller om, hvordan Middelaldercentret er opstået og hvorfor vi gør som vi gør, eller høre om hvor vi finder de kilder, der ligger til grund for hele vores koncept.

Det kan også være en af vores mange frivillige, der vil fortælle om, hvordan det er at være frivillige på Middelaldercentret, hvordan man lærer at spille rollespil og agerer som menneske i Sundkøbing og hvorfor gør de frivillige det? Hvad driver dem?

Rent ud sagt, så sætter vi fokus på nørderiet, på detaljen og på det, der gør at vi brænder for Middelaldercentret og middelalderen i det hele taget.

Hvem man møder kommer helt an på, hvilken dag man er på besøg og hvem, der er på arbejde. Uanset hvem man møder, lover vi at man får lidt ekstra viden, måske en ide om, hvad der driver et sted som Middelaldercentret og man mærker helt sikkert passionen fra dem, der formidler.

Se opslag i indgangshallen om hvem, hvornår og hvor.

Ret til ændringer forbeholdes.