Smag på middelalderen

Temadage om mad i middelalderen

Den 7.-9. august 2018 sætter vi fokus på madkulturen i middelalderen.

Der vil blive lavet mad i husene i byen og i købmandens bryggers er der gang i den store ovn.
Der vil blive bagt brød og tærter og lavet mange forskellige slags mad.

Maden i middelalderen var rig og varerieret og man elskede fine krydderier i maden. Ikke fordi det skulle skjule en dårlig råvarer, men fordi det smagte godt og det var fint.

Krydderier blev transporteret langvejs fra og kostede mange penge. 

Der vil hver dag være et madshow, hvor vi viser hvordan en adelig, en håndværker og en fattig spiste - oplev forskellen på de sociale klasser helt tæt på. Bagefter kan du smage selv.

 

Hvis du selv har lyst til at prøve at lave en middelalderret:

Grønne ærter til kød

6-700 g frosne ærter
2 dl oksefond
1/2 bdt bredbladet persille
3 skud frisk mynte
6-8 blade salvie
Lidt frisk isop og sar (krydderier)
1-1,5 skive hvedbrød (ca. 70 g)

Kog ærterne, blend brød og krydderurter med lidt suppe og tilsæt 1 dl af de kogte ærter. Blend videre og tilsæt suppe indtil sovsekonsistens. Varm forsigtig ærterne i denne sovs. Kan serveres til kød af forskellig slags.