Søndag, juni 4, 2017

Maddage - fasten

Gennem forskellige weekender i sæsonen har vi fokus på mad i middelalderen. Vi sætter fokus på forskellige emner indenfor middelalderlige madkultur.

I pinsen sætter vi fokus på fastemad. Hvad spiste man i fasten? Hvad er faste?

I middelalderen fastede man 180 dage om året. Det betød at man ikke måtte spise kød. Fisk og dyr fra havet blev ikke anset som kød, så mange fasteretter er fiskeretter.

Fasten er en meget vigtig del af livet i middelalderen; onsdag og fredage er generelle fastedage plus dage op til diverse højtider.

s m t o t f l
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30