Stor ridderevent

I uge 27 (3. juli til 7. juli) afholder vi en stor ridderevent.

Sidste år fejrede vi vores 25 års jubilæum og det var en succes, så vi gentager i lidt mindre skala. Vi har inviteret de bedste re-enactment grupper fra Europa til at komme og befolke Sundkøbing i en uge.

Ridder Svane har fået en sønnesøn og det skal fejres! Derfor har han inviteret til en uge med fest og turneringer i kærlighedens tegn. Folk er strømmet til fra nær og fjern. Men ikke alt er idyl. Henrik Svanes søn, Laurits Svane kommer op at toppes med en tysk ridder og tvisten skal afgøres ved en dyst på faste lanser. Det kan ende grueligt galt..

Der vil være liv og glade dage i byen, folk i husene og musikgruppen Almune kommer og spiller middelaldermusik rundt omkring i byen og skaber den perfekte middelalderstemning.

Der vil være en stor anlagt fest-ridderturnering, hvor der kæmpes om magt og ære og hvor der også forklares om ridderturneringer i middelalderen. 

Der vil ligeledes være en såkaldt krigsturnering, hvor der rides med faste lanser, som man gjorde i middelalderne og hvor soldater kæmper mod hinanden med sværd, skjolde og lanser.

Kom og oplev Sundkøbing summe af liv, mød fine fruer, riddere, stolte soldater og håndværkere. 

Program 3.-7. juli

Kl. 10:00 Middelaldercentret åbner
Kl. 10:30-11:30 Buebanen er åben
Kl. 12:00 Bliderne affyres
Kl. 13:00 Fest-turnering
Kl. 14:30 Krigs-turnering
Kl. 16:00-16:45 Buebanen åben
Kl. 16:00 Våbendemonstration
Kl. 17:00 Middelaldercentret lukker

 

Ret til ændringer forbeholdes.

Foto af Alba Societas