Våben- og bueweekend

I middelalderen var buen et vigtigt våben, både til jagt og i krig, hvor langbuen i flere store slag viste sit værd. 

Middelaldercentret har derfor valgt en weekend med bueskydning som temaet. Gæsterne vil have muligheden for at lære hvad det vil sige at være en rigtig langbueskytte, og selv prøve kræfter med de kraftige krigsbuer, der igennem mange hundrede år var frygtet i europa.

Som hovedattraktion afholder centret et stort show, hvor der fortælles om buens indflydelse på middelalderens Europa og hvor Sundkøbing bymilits viser hvordan soldater trænede og gjorde sig klar til kamp. Showet bliver en blanding af fortælling og fremvisning. Igennem showet vil de dygtige bueskytter fra middelaldercentret vise, hvordan buens kraft og teknologiske udvikling kunne bruges til at nedkæmpe de stolte franske riddere. Der vil blive skudt mod forskellige former for middelalderlige udrustninger, således at publikum kan se den dødbringede kraft bag våbnet.

Der vil være excercits og sværdkamp og træning. Måske kan I selv få lov til at være med i en melé eller prøve at kæmpe mod ridderen med et sværd.

Der er soldaterlejer på græsset ned mod havnen. Her har de slået deres telte op. Se hvordan soldater på kampagne boede i middelalderen. 

Sundkøbings våbenkammer er også åbent og der er mulighed for at prøve en barnerustning lavet til ridder Svanes søn, da han var lille.