top of page
artweek_middelaldercentret-8.jpg

15.-20. juli - Kunstuge

Middelalderen fremstilles ofte som mørk og dunkel, men ser man på den middelalderlige kunst, oplever man et væld af farver, figurer og mønstre, der står i stærk kontrast til den moderne fordom. Middelalderen var fuld af farver, og kunsten blomstrede. Der blev brugt stærke farver og endda bladguld til at få de rette effekter frem i kunsten. 

 

Ikke alle kunne skrive i middelalderen, og ønskede man at få forfattet et dokument eller brev, kunne man gå til skriveren i byen, diktere til ham og derved få skrevet sit brev.  

I ugens løb er det muligt selv at få lov at prøve kræfter med den middelalderlige skrivekunst med pen og blæk – og gotiske bogstaver.

 

Vores frivillige malerlaug har inviteret en gruppe af deres udenlandske kunstnerkollegaer til at komme til Sundkøbing og fremvise deres kunnen. De har specialiseret sig i at genskabe den sene middelalders kunst, og de besidder en utrolig viden om, hvordan de middelalderlige kunstnere arbejdede. De kan forklare processen fra pigmenterne males, til det færdige maleri står klart.

 

I kan høre om pigmenter, om fjerpenne, om blæk, malerteknikker og få et unikt indblik i middelalderens malerkunst, når Middelaldercentret byder indenfor til en uge i kunstens tegn.

10:00

10:30 - 11:30

11:00

12:00

14:00

14:45 - 15:45

16:00

Middelaldercentret åbner

Buebanen er åben

Skrive med fjerpen

Bliden affyres

Ridderturnering

Buebanen er åben

Middelaldercentret lukker

Ret til ændringer i programmet forbeholdes. Vejrforhold, som kraftig regn eller ekstrem varme, kan føre til ændringer eller aflysninger.

slide1.jpg

Kontakt os

Du altid er velkommen til at kontakte os med generelle spørgsmål.

message.png
phone-call.png
bottom of page