

27.-28. maj: Smag på Middelalderen
I weekenden 27.-28. maj vil der blive kogt, braset, stegt og bagt i Sundkøbing.
Der findes opskrifter bevaret tilbage fra middelalderen. Disse opskrifter vidner om brug af mange krydderier, lækre råvarer og lange processer. Hakket kød blev lavet ved at man skrabede kødstykker af store udskæringer, derefter hakket fint i hånden - det er en langvarig process og retter med hakket kød, var derfor meget fine.
Krydderier kostede enorme summer af penge og skulle importeres langvejs fra. Kun de rigeste havde råd til kanel, safran og kardemomme - men uh det dufter dejligt.
Der vil være mulighed for at finde ud af, hvad alle de mange dyrt importerede krydderier blev brugt til, hvad man spiste i den finere husholdning og hos den almindelige håndværker.
Sundkøbing vil dufte af lækre retter. Kom forbi og få aflivet nogle myter om middelalderens mad!



















Kontakt os
Du altid er velkommen til at kontakte os med generelle spørgsmål.