top of page
paper_mc.jpg

Blod, Betændelse og Bræk

2.-7. juli 2024

Blod, Betændelse og Bræk - middelalderlægen fortæller

 

Det krævede et godt helbred at gå til læge i middelalderen. Lægekunsten var ikke helt så udviklet som i dag, og man mente at sygdomme udsprang af “ubalancer” i kropsvæskerne, og al behandling handlede om at genoprette balancen. Det var næsten fuldkomment forkert, så ofte var lægens behandling langt farligere end sygdommen. Bakterier og virus kendte man intet til, og man stod stort set magtesløs overfor infektioner.

 

Der fandtes skam uddannede læger i middelalderen, men deres uddannelse baserede sig på gammel, græsk overtro - og på fejltolkninger, man selv havde gættet sig frem til. Obduktioner fandtes ikke, for man måtte ikke blande sig i Guds skaberværk. Derfor var slagmarken og galgebakken de eneste steder, man rigtig kunne se hvad der er inden i mennesker, og hvor lægerne kunne samle viden der rent faktisk kunne bruges. Dog havde man i klostrene indsamlet viden om lægeplanter, der faktisk ofte fungerede; man var  altså trods alt ikke helt på bar bund.

 

Fra den 2. til og med den 7. juli får Sundkøbing besøg af den skarpeste lægevidenskab år 1414 kunne byde på. Kom og hør lægen fortælle om medicin, om knækkede knogler, ulækre kropsvæsker og splattede indvolde. Vi garanterer, at du bagefter bliver RIGTIG glad for den moderne lægevidenskab!

mc_2024beer-14.jpg
slide1.jpg

Kontakt os

Du altid er velkommen til at kontakte os med generelle spørgsmål.

message.png
phone-call.png
bottom of page