Velkommen til sæson 2018!

Den 1. Maj slår vi traditionen tro dørene op til en ny sæson!
Sæson 2018 bliver fyldt med spændende temaweekends og uger. Vi har lavet et bredt og varieret program, der indeholder alt fra våben til tekstil og der burde være noget for alle aldre og interesser.

Vi har selvfølelig også vores helt vanlige formidling i middelalderkøbstaden Sundkøbing, hvor året er 1408. Her kan man som altid møde beboerne i købstaden, der gerne fortæller om deres liv og hverdag og inviterer indenfor i husene. Oplev middelalderen helt tæt på!

Den 1. Maj er en dag vi ser frem til hele vinteren og som vi glæder os til. Hele vinteren har vi gået og forberedt os, planlagt, repareret og fornyet og nu er vi klar til at tage imod jer og byde jer ”Guds fred og velkommen” til Sundkøbing.

I år sætter vi fokus på håndværk. På det gode håndværk. I middelalderen opstår der en form for organisering af håndværkerne. De samles i laug, hvor man hjælper hinanden men også opsætter nogle regler for hinanden. Disse laug danner grundlag for de håndværkerlaug og grene, der findes den dag i dag.

Der vil sæsonen igennem være temaweekender om forskellige typer håndværk, fokus på Sundkøbings håndværkere og på hvad håndværket har udviklet sig til.

Det hele ender med en stor håndværker event i slutningen af juli måned, hvor der sættes fokus på historisk håndværk, håndens værk og det gode håndværk. 

Vi glæder os til at byde jer velkommen i Sundkøbing anno 1408 og inviterer jer på en tidsrejse tilbage til middelalderen!