Sundkoebing_MC29.jpg
triangle4.png

13.-26. august: Spil og lege i middelalderen

I anden halvdel af august får vi besøg af 2 hollandske reenactors, Mirjam og Wolf Aronius. De tilhører to hollandske grupper, der beskæftiger sig med levende historie, nemlig den saksiske gruppe Swerdberas Altsahsen fra det sene 800-tal, og den femtende århundredesgruppe Altegaar, en blandet pose venner med vidt forskellige aktiviteter.

Med hendes Spellencraem er det Mirjams passion at lade folk lege sammen, forældre, børn, og bedsteforældre. Hun laver spillene af træ, læder og ben, og hun fortæller gerne om dem. Vidste du for eksempel, at Møllespillet blev spillet i Egypten allerede i 1400 f.Kr., og at romerne spillede det siddende på trappen til Forum Romanum og senere tog det til England?

 

Hun lærer mange spil at kende under især sine rejser til Danmark, såsom hendes yndlingsspil “Tyrebolde" og "Grisehale knogle". I løbet af året bliver spillene brugt i forskellige skoleprojekter ved ruinerne af slottet Teylingen i den hollandske by Voorhout.

Hendes mand Wolf er historielærer. Han nyder at være involveret i sit fag og sin hobby i de rigtige rammer på en uformel måde. Han spiller også spil med de besøgende. Han er også en historiefortæller, der af og til slår en hammer i smedjen eller på tromlen til musikken. Han deltager også i reenactor-kampe som lejesoldat.
De er altid åbne for spørgsmål og en snak, der ofte fører til sjove møder.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

slide1.jpg

KONTAKT OS

Du altid er velkommen til at kontakte os med generelle spørgsmål.

message.png
phone-call.png