Tro og overtro

I weekenden 6.-7. maj sætter vi fokus på på tro og overtro i middelalderen.

Der er sygdom på vej, en ond feber har nået andre byer og man har hørt om den i Lübeck, hvor købmandens skibe ofter er. Byens borgere er nervøse. Nogle søger til Gud, beder deres Ave Maria og bruger rosenkransen flittigt, andre beskytter sig også med hellige amuletter - en splint fra Kristi kors er altid god.

Hvem mon har bragt sygdom til byen? Er det den kloge kone, der bor i udkanten af skoven, der har kastet onde øjne på byen? Hun blev forvist til skoven efter hun forsøgte at lette fødselssmerter ved at kravle gennem en følham, den slags djævelskab har sin pris! Alle ved at så bliver barnet en varulv - og flere har set en stor ulv i skoven.

De gamle i byen kan fortælle sære historier om elverfolk, de underjordiske og helhesten - spørg dem bare. 

Tag en snak med borgerne i Sundkøbing om deres tro, religion og overtro. Måske har de et godt råd, hvis du har en lidelse, der er svær at slippe af med – og ellers kan du med sikkerhed købe en helbredende amulet på torvet eller hos tinsmeden.

Besøg også Den Magiske Skov, der ligger i Sundkøbing byskov ved siden af Teknologiparken. Gå en tur i skoven og blive klogere på middelalderens overnaturlige væsener som de underjordiske, vampyrer, helhesten og varulve – hvis du tør!