Blide_MC_header01.jpg
triangle4.png

medicin og lægevidenskab

Temadage - 9.-14. juli

Ville du gå til lægen i middelalderen? Hvor gik man hen, når man var syg? Hvem kunne helbrede?

 

Var du syg i middelalderen, skyldtes det en ubalance. Ubalancen kunne være i kroppen, i sindet eller i universet. Denne ubalance skulle bringes i balance igen.  

 

Mennesket bestod af fire væsker: blod, slim, sort og gul galde. Der skulle være balance mellem disse væsker, for at man var sund og rask. Hver væske besad nogle egenskaber og var henholdsvis kold, varm, tør eller fugtig. Sygdomme eller symptomer besad ligeledes disse kolde, varme, tørre og fugtige elementer, og derfor skulle sygdom behandles med et modsatrettet middel.

 

På Middelaldercentret kan vi godt lide at sætte fokus på hverdagsting og det helt almindelige liv – hvor gik man hen, når man var syg? Hvem kunne helbrede folk? Mange tror, at man i middelalderen ikke kunne operere på folk eller ordne benbrud, men det kunne man. Mange erfaringer blev gjort på slagmarkerne, hvor feltkirurger måtte gøre deres bedste for at lappe soldaterne sammen. Det var klart at et stort antal døde, da man ikke havde det store kendskab til hygiejne og endnu ikke havde antibiotika og medicin – men der var også folk, som overlevede, og det ses blandt andet på skeletter, hvor knogler er vokset sammen efter et brud.

 

Oplev bartskæreren, lægen og den kloge kone, når de alle beretter om deres metoder til at helbrede og smertelindre.

program mandag 11. juli

10:00

10:30-11:30

12:00

14:00

14:30-15:30

16:00

Middelaldercentret åbner

Buebanen er åben

Bliden affyres

Ridderturnering

Buebanen er åben

Middelaldercentret lukker

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

slide1.jpg

KONTAKT OS

Du altid er velkommen til at kontakte os med generelle spørgsmål.

message.png
phone-call.png