Blide_MC_header01.jpg
triangle4.png

kunstuge

Temadage uge 30 (25. -29. juli)


Middelalderen fremstilles ofte som mørk og dunkel, men ser man på den middelalderlige kunst, oplever man et væld af farver, figurer og mønstre, der står i stærk kontrast til den moderne fordom. Middelalderen var fuld af farver, og kunsten blomstrede. Der blev brugt stærke farver og endda bladguld til at få de rette effekter frem i kunsten. 

 

Ikke alle kunne skrive i middelalderen, og ønskede man at få forfattet et dokument eller brev, kunne man gå til skriveren i byen, diktere til ham og derved få skrevet sit brev.  

I ugens løb er det muligt selv at få lov at prøve kræfter med den middelalderlige skrivekunst med pen og blæk – og gotiske bogstaver.

 

Vores frivillige malerlaug, Sankt Lukas Gildet, har inviteret en gruppe af deres udenlandske kunstnerkollegaer til at komme til Sundkøbing og fremvise deres kunnen. 

 

Sankt Lukas Gildet har specialiseret sig i at genskabe den sene middelalders kunst, og de besidder en utrolig viden om, hvordan de middelalderlige kunstnere arbejdede. De kan forklare processen fra pigmenterne males, til det færdige maleri står klart.

 

I kan høre om pigmenter, om fjerpenne, om blæk, malerteknikker og få et unikt indblik i middelalderens malerkunst, når Middelaldercentret og Sankt Lukas Gildet byder indenfor til en uge i kunstens tegn.

program mandag 25. juli

10:00

10:30-11:30

12:00

14:00

14:30-15:30

16:00

Middelaldercentret åbner

Buebanen er åben

Bliden affyres

Ridderturnering

Buebanen er åben

Middelaldercentret lukker

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

slide1.jpg

KONTAKT OS

Du altid er velkommen til at kontakte os med generelle spørgsmål.

message.png
phone-call.png