francisk9.jpeg
triangle4.png

17-18 september - Miles Rafenstain et Servitus på besøg

Miles Rafenstain et Servitus er en reenactmentgruppe som blev grundlagt i 2005 med formål om at formidle hvordan en ridder med sin følge levede på en middelalderborg, men også på rejse. Lige som de fleste reenactors, har også her alle medlemmer en historisk person som de gengiver, og som rent faktisk levede på Borgen Rafenstain i perioden 1363-1380, hvor Tyrol gennemgik en spændende tid.

Grundlæggeren, Charles, besøgte Middelaldercentret første gang i 1999, hvorefter han besluttede sig for at bosætte sig her i landet og dyrke det frivillig virke på centret. Årene gik og pludseligt bød sig muligheden for at få borgen Rafenstain restaureret fra totalt forfald. Tak til den opmærksomhed som reenactmentgruppen pådrog sig i et protestmarch i samarbejde med en udsendelse i den østrigske ORF, lykkedes det sluteligt fra politisk side at bevillige 1.7 millioner Euro til restaureringen, som begyndte i 2008 og sluttede i 2012. 

Derefter blev gruppen mindre aktiv, men stoppede aldrig helt med at eksistere. I 2021 oplevede gruppen en lille "renæssance" , hvor der blevet købt telte, fremstillet møbler og køkkeninventar til en komplet lejr.

 

Miles Rafenstain et Servitus formidler om Riddervæsnet, (både militært og civilt) forvaltning og ret/straf, madlavning, syning, vævning, træskerarbejde, læderarbejde, og ikke mindst spil og musik. Besøgerne oplever sammentidigt hvordan en typisk dag på en borg (eller i teltlejren) gik for sig. Interagere med tjenestepigerne og hør deres udfordringer, eller tag en snak med ridderens forvalter og bliv klog på hvordan man klarer sig vinteren igenmem, eller måske kan man henvende sig til vagten og høre den sidste sladder. Ridderfruen vil tage jer med til buebanen for at skyde med bue og pil, mens ridderen, med lidt held, kan lokkes til at lade jer aprøve noget af hans rustning!

Ret til ændringer i programmet forbeholdes, så hold øje med denne side for flere oplysninger.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

slide1.jpg

KONTAKT OS

Du altid er velkommen til at kontakte os med generelle spørgsmål.

message.png
phone-call.png