top of page
Sundkoebing_header03.jpg

Om Middelaldercentret

Middelaldercentret er en selvejende institution, et eksperimental arkæologisk forsøgscenter, et Videnspædagogisk Aktivitetscenter samt en kulturattraktion, hvor en tidsrejse 610 år tilbage i tiden tilbydes besøgende.

 

Middelaldercentrets historiefortællings omdrejningspunkt er en vigtig periode i dansk og Europæisk historie. Vikingetiden er muligvis mere populær hos befolkningen, men Danmarks vækst og velfærdshistorie stammer ikke fra plyndringstogter, men fra middelalderens handelsnetværk. Danmark var en vigtig station mellem de tyske hansestæder og det nordiske samarbejde.

 

Middelaldercentret tilbyder en heldagdsoplevelse for familier og turister med levende formidling, ridderturneringer og prøv-selv aktiviteter. Derudover bedrives der forskning i emner som middelalderligt dagligliv, middelalderlig teknologi, og der har været forskningsprojekter med krudt, kanoner, krigsmaskiner, klædedragt, rekonstruktioner af huse og genstande, skibe og meget mere. Disse projekter kan der læses mere om på middelalderakademiet.dk 

Middelaldercentret Nykøbing Falster - Sundkøbing panorama
Sundkoebing_MC08.jpg

Vidste du at:

At tage på Middelaldercentret er som at rejse i tiden. Her dumper man ned midt i en lille købstad, hvor der er håndværkere, riddere, soldater og børn. Man kan høre smeden hamre, dufte bålrøg, og man må gerne røre. Det er som om, genstandene fra museernes montrer er taget ud og er blevet levende!

bottom of page