top of page
brochure.jpg

Eksperimentel arkæologi

Sundkøbing, en fiktiv købstad, er frugten af omhyggelig forskning og en målrettet forpligtelse til historisk nøjagtighed. Alt, fra bygninger til værktøj og klædedragt, afspejler grundige studier af arkæologiske fund og historiske kilder, der henter inspiration fra kalkmalerier, bogillustrationer og andet historiske materiale. Vores huse, krigsmaskiner og miljøer er resultatet af innovative studier af middelalderligt kildemateriale. Vi læner os op ad den lange danske tradition for eksperimental-arkæologi, og tilbyder vores gæster en aktiv og aktiverende formidling, der bringer fortiden til live i indlevende oplevelser.

Velkommen til Middelaldercentret
- en rejse til 1400-tallets Skandinavien

Træd ind i middelalderens vidunderlige verden på Nykøbing Falsters Middelaldercenter, hvor fortiden vækkes til live!

Middelaldercentret er en attraktion, der tilbyder en tidsrejse 610 år tilbage i tiden. Her kan den besøgende fordybe sig i fortidens verden, når man slentrer gennem middelalderkøbstaden Sundkøbing. På Middelaldercentret kan gæsten få afløb for sin trang til oplevelser, når man tages ved hånden og føres tilbage til det 15. århundrede. Når man slentrer ad Sundkøbings brostensbelagte gader kan man opleve unikke skandinaviske håndværkertraditioner, høre fortællinger  om handel og store oplevelser, og tiljuble de tapre riddere når de tørner sammen i dramatiske turneringsspil. Du kan opleve verdens største blides mægtige kræfter når den slynger store sten gennem luften, og de drabelige kanoners brølende tordendrøn vil efterlade dig med minder om en vidunderlig dag på Middelaldercentret.

Middelaldercentret_sensommer06.jpg

Interaktive oplevelser

- hvor man lærer om byboernes håndværk, dagligliv og oplevelser. Gæsten opfordres til at tale med Sundkøbings borgere. De er altid parat til at fortælle om deres hverdagsliv. Den aktive samtale vækker undren og nysgerrighed, og stimulerer gæsten til at lære gennem leg.

Guds Fred, og velkommen til Sundkøbing!

Træd ind gennem byporten, og rejs tilbage til en tid, da riddere, købmænd og håndværkere befolkede de brostensbelagte gader.

Når gæsten går gennem middelalderbyen Sundkøbings byport, træder de også 610 år tilbage i tiden. Der er ingen skilte eller apps i Sundkøbing. Oplevelsen er en koncentreret tidsrejse til 1400-tallet.

 

Ønsker man særlig viden om et bestemt emne, eller at få sat historiske forhold i perspektiv til nutiden, er dette også muligt. I disse tilfælde sætter formidlerne rollespillet på pause, og møder gæsten som moderne formidler i dragt. Det er en anden måde at opleve historien på - man bliver en del af processen, og kan føle, lugte og smage fortiden.

 

I skoven, der støder op til Sundkøbing, kan gæsten gå på opdagelse i Teknologiparken - en interaktiv udstilling med rekonstruktioner af middelalderlige opfindelser.Her kan man afprøve forskellige apparater og teknikker, og opleve den middelalderlige krigsteknologi på nærmeste hold.

mc_timetravel1.jpg

Oplevelser på Middelaldercentret

Gør dig klar til en dag fyldt med oplevelser, eventyr og uforglemmelige minder!

Middelaldercentret åbner kl. 10.00. I middelalderbyen kan man opleve værkstederne, der slår dørene for endnu en travl arbejdsdag.

Kl. 10.30 åbner buebanen, hvor man kan prøve kræfter med bue og pil. Nyd en rask spadseretur på havnen, eller tag en slentretur i skoven, hvor man kan afprøve imponerende maskineri, udviklet af middelalderens ypperste opfindere som Konrad Kyeser og Leonardo da Vinci i Teknologiparken. Dernæst kan man vende tilbage til Sundkøbing for at se bliderne blive demonstreret - et af besøgets sikre højdepunkter! Her inviteres gæsten også til at hjælpe til med at spænde maskinerne - og affyre dem! En unik og uforglemmelig oplevelse!

 

Er der brug for at lade batterierne op, kan cafeområdet byde på både moderne og autentiske retter, og ofte kan man nyde den lækre mad ved bordene i Den Gyldne Svane - ridder Henrik Svanes enestående smukke og stemningsfulde banketsal , hvor man kan spise som en fyrste! Maden kan skylles ned med lækre lokale øl eller frugtsaft.

 

Efter middagen er det tid at bevæge sig til kamparenaen for at heppe på de tapre riddere ved den store turnering. To riddere i fuld rustning demonstrerer øvelser til hest, inden de tørner sammen i dystløbet - og kun én kan gå af med sejren! Efter turneringen er der tid til endnu en slentretur rundt i Sundkøbing, og hilse på købmanden og hans kostelige varer i købmandsgården, på farverkonen og hendes fantastiske tekstiler, og en masse andet…

 

Kl. 16.00 lukker Middelaldercentret, men der er stadig tid til at gå på opdagelse i butikken, og få sig et minde med hjem fra en dag, tilbragt i middelalderen. Farvel - og Guds Fred!

brochure-2.jpg
Middelaldercentret_knights.jpg

Interaktive oplevelser

- hvor man lærer om byboernes håndværk, dagligliv og oplevelser. Gæsten opfordres til at tale med Sundkøbings borgere. De er altid parat til at fortælle om deres hverdagsliv. Den aktive samtale vækker undren og nysgerrighed, og stimulerer gæsten til at lære gennem leg.

Dagsprogram

Et eksempel på et dagsprogram på Middelaldercentret kan se ud som følger

(se her for aktuelle program)

10:00

10:30 - 11:30

12:00

13:30

14:30 - 15:30

15:00

16:00

Middelaldercentret åbner

Buebanen er åben

Bliden affyres

Ridderturnering

Buebanen er åben

Kanoner

Middelaldercentret lukker

Det er også muligt at bestille guidede vandringer i byen, eller andre aktiviteter.

Kontakt os for nærmere information.

brochure-3.jpg
brochure-12.jpg
mc_2024beer.jpg
mc_woodtxt.jpg

Noget ud over det sædvanlige: særarrangementer og temadage

Oplev middelalderlivets dufte, lyde og smage, og kom tættere på fortiden end nogensinde før på Middelaldercentret.

Sæsonen igennem er det altid muligt at møde forskellige borgere i Sundkøbing - købmænd, håndværkere riddere eller andre… Daglige blideafskydninger, og ridderturneringer hver dag (undtagen fredag i skuldersæsonen) byder på spændende oplevelser for høj og lav. Ud over de faste, daglige aktiviteter danner Middelaldercentret også ramme om særlige arrangementer, der beriger gæstens oplevelse.

 

Det er også muligt at fordybe sig i fortidens smagsverden med vores øl og mjødsmagninger, hvor gæsten får smagsprøver og hører om den nordiske bryggetradition bag de udsøgte historiske drikkevarer.

 

En ganske særligt spektakulær event er falkonérshow-ugen i juli. Lad dig betage, når de majestætiske rovfugle svinger sig op under himmelhvælvet i en åndeløst spændende opvisning i fart og elegance. Det uforglemmelige optrin er et af årets højdepunkter, og vil med garanti tryllebinde både børn og voksne.

Se her for yderligere information om særlige arrangementer og de enkelte dages program, og tøv ikke med at kontakte os for yderligere information. 

mc_woodtxt.jpg
MC2024_wix.jpg
mc_woodtxt2.jpg
bottom of page