top of page
Middelaldercentret_sensommer06.jpg

16.-20. oktober - Efterårsferie

Borgerne i den gode stad Sundkøbing glæder sig til at tage imod høj og lav, ung og mindre ung - velkommen til efterårsferie på Middelaldercentret!

Før i tiden kaldte man oktoberferien for “kartoffelferien”, fordi børnene skulle slide og slæbe i marken med at høste kartofler. Men i middelalderen var kartoflen slet ikke nået til Europa, så på Middelaldercentret er det altså det velkendte koncept der hersker: EFTERÅRSFERIE! Ikke skyggen af hårdt, beskidt arbejde - lutter spas, sjov, skæg og ballade for alle pengene!

Two medieval knights jousting.
Medieval reenactor playing music.

Nogle ting skal man ikke pille ved. Der er stærke traditioner for efterårsferie i middelalderbyen, og alle de gamle, velkendte indslag kan man selvfølgelig også opleve i år: bliderne afskydes hver dag, ligesom de spektakulære ridderturneringer, og kanonerne får lov at tordne så det er en lyst at høre på. I værkstederne arbejder de dygtige håndværkere, og som altid kan man forsøge sig med bueskydning og middelalderlege for store og små, eller man kan kaste sig ud i en spændende skattejagt.

 

Og selvfølgelig er der som altid aftenåbent om onsdagen (kl. 10 - 20:30), med den sagnomspundne, stemningsfulde turnering i fakkelskær, ildblider og et forrygende fyrværkeri til at runde aftenen af. Entréprisen efter kl. 16:00 er 90 kr. pr. person (Børn 0-2 år — gratis). Billetterne til indgang efter kl. 16 kan kun købes ved indgangen.

Medieval football.
Chidren playing medieval games.

Men der er skam også et helt nyt indslag! Hver dag har man nemlig mulighed for at opleve en aktivitet, der ikke er set i Danmark i henved 500 år: det noble og ædle fodbold! Vel at mærke fodbold i spillets oprindelige form, der var alt andet end nobelt og ædelt - faktisk var det temmelig meget mere brutalt, rodet og anarkistisk end den fesne omgang bold-tjatteri vi kender i dag; baseret på beretninger om spillet som det så ud i 1400tallet spilles der hver dag en opvisningskamp mellem de to lokale hold Sundkøbing Lunatics og Guldborgsund Gargoyles, og der er lagt op til et nervepirrende opgør mellem de to arvefjende-hold. Regler er der stort set ingen af… så det kan kun blive intenst og spændende!

 

Borgerne i den gode stad Sundkøbing glæder sig til at tage imod høj og lav, ung og mindre ung - velkommen til efterårsferie på Middelaldercentret!

Program

På grund af de ekstreme vejrforhold er fredagens program aflyst. Gæster er velkomne til at besøge Middelaldercentret med GRATIS entré, men vær opmærksom på, at der ikke vil være nogen aktiviteter og ingen mennesker i middelalderhusene.

Ret til ændringer i programmet forbeholdes. Vejrforhold, som kraftig regn eller ekstrem varme, kan føre til ændringer eller aflysninger.

slide1.jpg

Kontakt os

Du altid er velkommen til at kontakte os med generelle spørgsmål.

message.png
phone-call.png
bottom of page