MC_efterårsferie_-11_edited.jpg
triangle4.png

16.-22. oktober - Efterårsferie

Fantastisk efterårsferie på Middelaldercentret – der er aldrig kedeligt på Middelaldercentret!

Efteråret er ovre os, bladene bliver gule, luften klar og frisk. Det er tid til efterårsferie! En af årets bedste uger på Middelaldercentret. Den sidste uge vi har åbent i sæsonen, og derfor giver vi den altid gas med masser af oplevelser for store og små.

Middelaldercentret holder åbent søndag 16. oktober til lørdag 22. oktober, kl. 10:00-16:00. Onsdag den 19. oktober er der åbent til 20:30 med ridderturnering i fakkelskær, fyrværkeri og ildkugle i bliden.

Torsdag den 20. oktober er der åbent til kl. 19:00 med ridderturnering i fakkelskær og mulighed for at nyde en lækker middag i Restaurant Den Gyldne Svane.

DSC_1803.jpg
DSC_4460-Edit.jpg

Noget for hele familien

Programmet er fyldt med spændende og lærerige oplevelser for hele familien og hver dag sker der noget nyt. I begyndelsen af ugen arbejdes der i bryggerset med at lave mad, bage brød, slagte og koge til den store festdag onsdag, hvor ridder Svane har inviteret til stor turnering i fakkelskær. Der skal være stor fest i byen og madmor og hendes medhjælpere har travlt. 

Håndværkerne arbejder i deres værksteder og byens borgere passer deres hjem – og inviterer gerne indenfor til en snak om livet i Sundkøbing i år 1412.  

Ridderens rustning fremvises i byens våbenkammer på torvet – her kan børn få lov at prøve en ægte rustning lavet til Hr. Svanes søn. Den store kastemaskine, bliden, affyres dagligt og sender store tunge kugler ud over Guldborgsund.


Spis som i middelalderen

I restaurant Den Gyldne Svane kan I få smagssanserne i brug, når der serveres mad lavet efter opskrifter fra middelalderen. Atmosfæren i gæstgiveriet er hyggelig med dæmpet belysning, middelaldermusik og eksotiske dufte fra køkkenet.

Restauranten har åbent alle dage i efterårsferien, fra kl. 12 til kl. 21. Det er altid en god ide at booke bord på forhånd. Se menu og book bord her.

DGS_efteraarsferie22-24.jpg
DSC_4028-4.jpg

Onsdag aften har vi åbent til 20:30
Onsdag er årets bedste dag, hvis man spørger vores medarbejdere og frivillige. Gæsterne inviteres til at være med i Sundkøbing, når solen går ned og tusmørket sænker sig. Der tændes lys og bålfade rundt om i byen, byens borgere nørkler i husene og madmor kokkerer i bryggerset – for i aften skal der være fest.
Ridder Svane har inviteret til stor ridderturnering i fakkelskær – en helt magisk oplevelse, når ridderne skal fremvise deres evner. Det er altid svært at se ud af en tøndehjelm – i mørke er det næsten umuligt!
Efter ridderturneringen er der ildskud med den store blide – en stor ildkugle skydes ud over Guldborgsund med et kæmpe SVUUSJJJJ. Herefter er der historisk festfyrværkeri til at afslutte sæsonen.
En magisk og fantastisk aften på Middelaldercentret!

Torsdag aften åbent til 19:00
Torsdag kører vi en light udgave af onsdagens program. Byens borgere arbejder i husene i Sundkøbing mens solen går ned og tusmørket sænker sig. Der afholdes en fantastisk ridderturnering i fakkelskær og denne oplevelse kan kombineres med en smagfuld middag i Den Gyldne Svane efterfølgende (book bord her).

Mystisk oplevelse på Griffenholm

I Griffenholms Steampunk-park er tiden stoppet i 1880: Gamle kort og bøger, historiske ure og postkort, fortidige artefakter og astrolabier. Stedet er også beboet af mytiske væsener, og som en af de mange
overnaturlige begivenheder fandt en mystisk forsvinden sted. Opdag Griffenholms hemmeligheder i Efterårsferien (16.-22. oktober) når parken er åben for offentligheden fra 15.00 til 18:00.

Det er muligt at booke escape rooms hele dagen - også i åbningstiden. Læs mere her: www.griffenholm.net

program søndag 16. oktober

10:00

10:30-11:30

10:30-12:00

11:00-12:00

12:00

13:00

13:30

14:30-15:30

15:00-18:00

16:00

Middelaldercentret åbner

Buebanen er åben

Børneaktiviteter

Mød ridderen på torvet

Bliden affyres

Ridderen ifører sig rustning

Ridderturnering

Buebanen er åben

Griffenholm er åben

Middelaldercentret lukker

Ret til ændringer i programmet forbeholdes, så hold øje med denne side for flere oplysninger.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

slide1.jpg

KONTAKT OS

Du altid er velkommen til at kontakte os med generelle spørgsmål.

message.png
phone-call.png